Egmont Højskolen

Kirkenavn

Bynavn

Vandreruter

 Distance: 5,1 km
 Antal Spots: 5

Højskoleloopet er på 5,1 km og går fra Egmont Højskolen rundt i lokalområdet og tilbage igen med fem spots undervejs.
Ruten veksler mellem grus- og skovstier, mindre asfalterede veje og fortov i de bynære områder ved Værftet.
Ruten starter og slutter ved Egmont Højskolen, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Ved højskolerne og de forskellige spots kan du blive klogere på det unikke ved stedet og den lokale betydning stedet har for området gennem små videofortællinger. Du får også en refleksionsopgave og en højskolesang, du kan tage med videre på turen.
Der er parkeringsmuligheder ved eller i nærheden af alle spots på ruten, og det er muligt at tage offentlig transport til højskolen og Værftet. Der er opsat borde og bænke ved højskolen og Værftet, hvor der også er adgang til toiletter.

 
 Distance: 16,7 km
 Antal Spots: 8

Højskoleruten Egmont Højskolen – Odder Højskole strækker sig over 16,7 km mellem Egmont Højskolen og Odder Højskole med otte forskellige spots undervejs.
Ruten veksler mellem grus- og skovstier, landevej samt små asfalterede veje og fortov i de bynære områder ved Hou og Odder.
Ruten starter og slutter ved en højskole, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Ved højskolerne og de forskellige spots kan du blive klogere på det unikke ved stedet og den lokale betydning stedet har for området gennem små videofortællinger. Du får også en refleksionsopgave og en højskolesang, du kan tage med videre på turen.
Der er parkeringsmuligheder ved eller i nærheden af alle spots på ruten, og det er muligt at tage offentlig transport til højskolerne, Værftet og Karensminde Frugtplantage. Der er opsat borde og bænke ved højskolerne og Værftet, hvor der også er adgang til toiletter. Ved Karensminde Frugtplantage er der adgang til toiletter i åbningstiden.

 
 Distance: 9,4 km
 Antal Spots: 7

Højskoleruten Egmont Højskolen – Rude Strand Højskole strækker sig over 9,4 km mellem Egmont Højskolen og Rude Strand Højskole med 7 forskellige spots undervejs.
Ruten veksler mellem grus- og cykelstier ved skov og strand samt fortov og asfalterede stier i de bynære områder i og omkring Mårslet.
Ruten starter og slutter ved en højskole, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Ved højskolerne og de forskellige spots kan du blive klogere på det unikke ved stedet og den lokale betydning stedet har for området gennem små videofortællinger. Du får også en refleksionsopgave og en højskolesang, du kan
tage med videre på turen.
Der er parkeringsmuligheder ved eller i nærheden af alle spots på ruten, og det er
muligt at tage offentlig transport til eller i nærheden af højskolerne. Der er opsat borde og bænke ved højskolerne og flere steder undervejs, og der er adgang til toiletter i forbindelse med højskolerne, Hølken Strand Camping og Saksild Strand.

 

Egmont Højskolen

Højskolen blev grundlagt i 1956 som Holsathia Højskole og skiftede siden navn til Egmont Højskolen i 1972, hvor det også for alvor tog fart for højskolens popularitet. Den ligger i Hou tæt ved skov og strand og har rigtigt gode handicapfaciliteter. Skolens værdier er myndighed, værdighed og solidaritet. De er især kendte for at udbyde linjerne: Det bevægende fagrum, Det praktiske fagrum, Det producerende fagrum og  Det refleksive fagrum.

Egmont Højskolen har også deres egen svømmehal kaldet Vandhalla.

Kontakt Højskolen

følg med i andres ruter

Her kommer skolens instagram feed