Egå Ungdomshøjskole 

Kirkenavn

Bynavn

Vandreruter

 Distance: 9,8 km
Antal Spots: 8
Egå loop er en lille, lokal vandrerute under Højskoleruten. Højskoleloopet er på knap 10 km og går fra Egå højskole rundt i lokalområdet og tilbage igen med 8 forskellige spots undervejs. Ruten veksler fortov i de bynære områder og mindre landeveje. Ruten starter og slutter ved Egå Ungdoms-Højskole, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Der er parkeringsmuligheder i nærheden af alle spots på ruten, og der er opsat bænke flere steder på strækningen. Ved Egå højskole og Egå marina er der adgang til toiletter.
 Distance: 9,4 km
 Antal Spots: 6
Højskoleruten Egå ungdoms højskole - Idrætshøjskolen Aarhus strækker sig over 9,4 km mellem Egå ungdoms højskole og Idrætshøjskolen Aarhus med seks forskellige spots undervejs. Ruten veksler mellem fortov, stier og små asfalterede veje. Ruten starter og slutter ved en højskole, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Ved højskolerne og de forskellige spots kan du blive klogere på det unikke ved stedet og den lokale betydning stedet har for området gennem små videofortællinger. Du får også en refleksionsopgave og en højskolesang, du kan tage med videre på turen. Der er parkeringsmuligheder ved alle spots på ruten, med undtagelse af shelterpladsen ved Egå Engsø, og det er muligt at tage offentlig transport til højskolerne. Der er opsat borde og bænke ved højskolerne, hvor der også er adgang til toiletter.
Distance: 44,9 km
Antal Spots: 11
Højskoleruten Egå Ungdoms-Højskole – Rønde Højskole strækker sig over 44,9 km fra Egå Gymnasium over Egå Ungdoms-Højskole til Rønde Højskole med 11 forskellige spots undervejs. Ruten veksler mellem grus- og skovstier, små asfalterede veje og stier samt fortov i de bynære områder i og omkring Egå, Hornslet, Thorsager og Rønde. Ruten starter og slutter ved en højskole, men du kan sagtens vælge kun at gå enkelte dele af ruten. Ved højskolerne og de for-skellige spots kan du blive klogere på det unikke ved stedet og den lokale betydning stedet har for området gennem små videofortællinger. Du får også en refleksionsopgave og en højskolesang, du kan tage med videre på turen. Der er parkeringsmuligheder ved eller i nærheden af alle spots på ruten, hvor det også er muligt at komme til med offentlig transport. Der er opsat borde og bænke ved højskolerne og flere steder langs ruten, og der er adgang til toiletter på højskolerne, Kaløvig Bådelaug og Thorsager Rundkirke. I åbningstiden er det også muligt at benytte toiletterne på Egå Gymnasium, Rosenholm Slot og Skaføgård.

Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole blev grundlagt i 1921 i en gård fra 1899, som ligger i flotte landlige omgivelser nær Århus. Eleverne er 16 – 19 år gamle, og skolen fokuserer på at styrke unges trivsel. Højskolens værdier er bl.a. at voksne og unge mødes i øjenhøjde og fordomme brydes ned.

De tilbyder mange forskellige valgfag lige fra de mere klassiske fag, som fx Idræt, til nyere fag, som fx E-sport og Grøn Aktivisme. Højskolen er også kendt for, at eleverne først møder kl. 10, da erfaringen er, at veludhvilede elever fungerer bedre i undervisningen.

Kontakt Højskolen

følg med i andres ruter

Her kommer skolens instagram feed